Четверг, 28.03.2024, 19:14
Офіційний сайт Аджамської сільської ради
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 555
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Контактна інформація

(0522) 311-439
(0522) 311-388
27620 Кіровоградська обл.,
Кропивницький район, с. Аджамка, вул. Центральна, буд. 65
Головна » 2018 » Июнь » 20 » ХІV Український муніципальний форум
05:30
ХІV Український муніципальний форум

ХІV УКРАЇНСЬКИЙ МУНІЦИПАЛЬНИЙ ФОРУМ У ЦИТАТАХ ГОСТЕЙ ТА УЧАСНИКІВ

Posted on 

В Києві протягом двох днів відбувається ХІV Український муніципальний форум. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

У  Форумі беруть участь  близько 400 представників – голови громад-членів АМУ, представники парламенту, уряду та профільних міністерств, а також проектів міжнародної технічної допомоги – партнерів АМУ, експертного середовища.

Серед  учасників і делегація Кіровоградського РВ АМУ, яку очолює міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Віталій Кличко, Голова Асоціації міст України, Київський міський голова: «Необхідно невідкладно внести до Конституції зміни, які мають зробити децентралізацію та її досягнення незворотніми. Це, як ми сподіваємося, забезпечить умови для логічного завершення реформи. Одним з найгарячіших питань залишається і ухвалення нового закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». Новий його проект розроблений за участі АМУ та нещодавно зареєстрований. Він містить підходи, які мають забезпечити нову якість нашої роботи для громадян, – заявив Кличко. – Крім того, він дозволить владі на місцях, залежно від можливостей, визначати привабливі умови праці для залучення найкращих фахівців на роботу. Новий закон «Про державну службу» вже два роки, як набув чинності, і зволікання з ухваленням прогресивного закону для місцевого самоврядування виглядає несправедливим», – підкреслив мер Києва.

Петро Порошенко, Президент України: «Об’єднаними зусиллями ми за ці чотири роки зробили реальне місцеве самоврядування, муніципальну владу як один із надзвичайно важливих суб’єктів владного права в Україні. І від того наша країна стає набагато сильнішою. Навіщо їздити і питати у Києва де будувати лікарню, дитсадок і що в першу чергу? Яким є пріоритет місцевої влади? І ця сила країни особливо важлива на тлі боротьби з російською агресією. Третій, надзвичайно важливий момент – децентралізація відповідає євроінтеграційним планам України, «бо наша децентралізація повністю синхронізована з європейською хартією місцевого самоврядування».

Юрій Гульдас, член правління Асоціації міст України, голова Маловисківської ОТГ: «Муніципальний Форум, який організовує Асоціація міст України, завжди дієвий і результативний. Цього року ми побачили багато представників новостворених ОТГ. Це означає, що реформа набирає обертів і зворотного шляху її немає. Звісно, ще є питання і законодавчі, і практичні, але  і за таких умов, на прикладі створених ОТГ України, ми котре переконались в успішності реформи. У перший день ми почули багато слів підтримки від перших осіб виконавчої і законодавчої гілки влади, від наших європейських партнерів. Поміж тим, Форум –  це не тільки промови з трибун, це можливість поспілкуватись із колегами і тими, хто щодня працює на підтримку місцевого самоврядування. Так, в черговий раз приємно було обговорити наболіле і поділитись успіхами  із народною  депутаткою  України  Оксаною Продан. Ми говоримо з нею  «однією мовою» і дуже хотілося б аби усі народні обранці так як вона вболівали за розвиток території, бо успіх найменшої  громади – це складова успіху всієї країни».

Наталія Стиркуль, голова Дмитрівської ОТГ:  «Я вперше беру участь у Муніципальному Форумі у якості голови вже створеної громади. І сьогодні я вкотре переконалась, що шлях впровадження реформи на який ми стали – це єдино можливий варіант розвитку території і  країни. Дуже цікавими були панельні дискусії з обміну досвідом. Колеги вже роками співпрацюють із Норвезькою асоціацією міських та регіональних влад в рамках проекту  «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні». Результати вражаючі. Ми тільки стаємо на шлях вивчення та впровадження подібного досвіду, тому практичні поради колег дуже вчасні. В нотатках залишились орієнтири і оптимальні шляхи їх досягнення».

Тетяна Зайченко, Аджамська сільська голова: Сьогодні ми ще раз впевнились, що держава гарантує фінансову підтримку новоствореним громадам, а в тому що реформа наближає владу до людей, особисто я не сумніваюсь. Результат реформи – ремонт доріг, закладів інфраструктури, підвищення якості  рівня життя у мегаполісах і маленьких селах. Серед фактів дня – 51.5 відсоток дербюджету 2018 –  кошти на розвиток ОТГ.

Цікавим і повчальним став обмін досвідом із колегами, які співпрацюють з Норвезькою асоціацією міських та регіональних влад: вони та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад: декілька десятків разів наголошували, що запорука успіху території – це не тільки констатація проблем, а й спільна активна робота мешканців і влади над її вирішенням, де вирішальне слово залишається за громадою.

За матеріалами: http://n-slovo.com.ua/2018/06/19/%D1%85%D1%96v-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%BC%D1%83%D0%BD%D1%96%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC-%D1%83/

   

Переглядів: 474 | Додав: zta | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Сайт Аджамської ЗШ
  • Аджамка-Forever
  • Сайт Кіровоградської районної ради
  • Кіровоградська ОДА
  • Кіровоградська РДА
  • Корисні посилання

    invest invest invest invest
    Copyright MyCorp © 2024
    uCoz